Anmäl ditt barn till svenskundervisning på SMUL-akademin läsåret 2022/2023!

Bor du utomlands och vill att ditt barn eller tonåring ska lära sig eller utveckla sin svenska? Eller har du återvänt till Sverige efter många år utomlands med barnet på en internationell skola där svenskan inte är så frekvent? Kämpar du på på egen hand med ditt barns svenska men behöver hjälp med struktur, material och pedagogiskt stöd? Då kanske SMUL-akademin är något för din familj?

Under det kommande läsåret 2022/2023 kommer totalt 13 svenskkurser erbjudas på SMUL-akademin via olika online modeller. Vi har kurser i kompletterande svenska, nybörjarsvenska samt s.k. mittemellansvenska och riktar oss till elever som är i åldern 7-18 år.

Alla våra lärare är utbildade i Sverige och har erfarenhet av att undervisa elever som har svenska som ett av flera språk. Vi är vana vid barn som behärskar andra språk mer än just svenskan, och har som målsättning att lägga upp intressant och utmanande undervisning på den språknivå som eleven befinner sig. Kurserna väver också in svensk geografi, historia och samhällskunskap.

Våra elever kan läsa via distans med föräldern som handledare, eller med en utbildad lärare via fjärrundervisning. Eller så kan man faktiskt kombinera de två olika modellerna. Vi strävar alltid efter att erbjuda så flexibla lösningar som möjligt, men riktar alltid oss till hela familjen. Online undervisning, speciellt för yngre barn, fungerar bäst när hela familjen är involverad.

Vi är ett föräldrakooperativ där vi alla arbetar tillsammans för att bygga ett sammanhang runt svenskan som språk och svenska traditioner. Vi välkomnar alla som är intresserade!

Under läsåret 2021/2022 har vi haft 280 elever från fler än ett 20-tal länder. Många av våra elever har läst med oss länge och planerar att återkomma nästa läsår. Men vi välkomnar nya elever varje år, som antingen är små och börjar med våra mest grundläggande kurser, eller hoppar in på en nivå som passar dem med hjälp av ett diagnostiskt test.

Vi har även ett kulturellt program med lucia- och påskfirande samt skolavslutning. Speciellt Lucia är ett populärt evenemang bland våra familjer och i december 2021 hade vi ett 70-tal familjer som firade, spelade och sjöng med oss på Zoom.

Andra kulturella projekt det här läsåret har varit sammanställandet av en gedigen ny sångbok med årstiderna som tema. Vi har även en receptsamling med svensk mat, och båda projekten kommer att byggas in i vårt program under nästa läsår.

Läs mer om våra kurser under nästa läsår HÄR! Anmälan är öppen till den 1 september 2022 och vi har ekonomiskt stöd för de familjer som har svårt att få ekonomin att räcka till.

SMUL-akademin drivs av Association of Swedish Beyond Borders – SMUL som är en ideell organisation som arbetar med att främja svenska som första- och andraspråk runt om i världen.


About Admin

Association of Swedish Beyond Borders - SMUL.