Möt SMUL:s nya skoladministratör!

Läs mer om Louise Sverud

Nu är det officiellt! SMUL har nu anställt Louise Sverud som vår skoladministratör!

Vi fick många kvalificerade sökanden till jobbet som SMUL-akademins skoladministratör och det var svårt att välja. När Monica Bravo Granström och jag träffade Louise Sverud tänkte vi dock båda att hon var som klippt och skuren för arbetet. Hennes positiva energi och gedigna bakgrund fick oss att erbjuda henne tjänsten förra veckan, och vi blev jätteglada när hon accepterade erbjudandet. 

Louise kommer ursprungligen från Skåne och är en erfaren administratör. Hon är utbildad i kommunikation och flerspråkighet, men har även en master i psykologi. Efter att ha arbetat som utbildningsansvarig för den södra regionen för förfackföreningen SIF bestämde hon sig för en ny livsstil och ett nytt arbete i ett nytt land.

Vägen gick över London till Kanarieöarna där Louise nu bor sedan många år. Där träffade Louise en man och fick två döttrar med honom 2001 och 2005. När kärleken till mannen tog slut, fanns den kvar till den underbara ön Lanzarote, så Louise bestämde sig för att vara kvar.

Under sina år på Lanzarote har Louise arbetat med diverse olika saker. Det är en liten ö som är helt beroende av turism, så av naturliga skäl ligger de flesta jobb inom den industrin. Hon har jobbat på researrangören TUI under många år, men även för flygföretaget Jet2. Senare arbetade hon även för ett matvaruföretag och ett tryckeri.

Mellan åren 2008 och 2016 startade och drev Louise Svenska skolan på Lanzarote med kompletterande svenskundervisning för de utlandssvenska barnen som fanns lokalt. Parallellt har hon även jobbat som frilansande översättare och textproducent. I år blev hon egenföretagare inom samma område men håller fortfarande foten lite kvar i turistnäringen genom att extraknäcka i en hotellreception, bara för att hon tycker det är kul att träffa människor och hjälpa till att visa dem den fantastiska ön Lanzarote. 

Nu ser Louise fram emot att hjälpa alla oss i SMUL, och säger att hon tycker att det verkar vara en fantastisk organisation och det ska bli spännande att möta alla föräldrar och barn på SMUL-akademin! 

Varmt välkommen, Louise!  Vi ser fram emot att arbeta med dig


About Admin

Association of Swedish Beyond Borders - SMUL.