SMUL-akademin tar nu emot anmälningar till läsåret 2021/2022

Nu är anmälan till SMUL-akademins 15 kurser under nästa läsår öppen! Nedanför hittar du en översikt av våra planerade kurser.

Grundkurs 1-8 i kompletterande svenska

Under kommande läsår (2021-2022) går grundkurs 1-4 på SMUL-akademin i samarbete med vår utbildningspartner, företaget Svenska Distans. Utöver det organiserar även SMUL-akademin grundkurs 5-8.

Kurserna ger poäng och diplom som formellt intyg på studierna i svenska.

Grundkurs 1-8 är enklare kurser i kompletterande svenska för barn, där föräldern handleder sitt eget barn under hemstudier eller läser med en lärare på nätet. Grundkurs 1-4 fokuserar på läsförståelse och skrivövningar, grundkurs 5 läsförståelse och skrivövningar parallellt med svensk geografi, och Grundkurs 6 på läsförståelse och skrivövningar parallellt med svensk historia . Grundkurs 7 fokuserar på skönlitteratur, lässtrategier och svensk grammatik. Grundkurs 8 omfattar läsförståelse och skrivövningar samt svensk samhällskunskap.

Alla kurser som kan läsas på egen hand (baspaket CAD$299) eller med ett tillägg där eleven har online lektioner varannan vecka med en lärare (extra kostnad på CAD$159). Grundkurs 3 har också en variant där lektioner ges varje vecka (CAD$318). Grundkurs 7 och 8 ges bara som självstudier eller med lärarledda lektioner varje vecka.

Lär mer om kurserna på länkarna nedan:

Grundkurs 1 i kompletterande svenska (6-7 år)

Grundkurs 2 i kompletterande svenska (7-8 år)

Grundkurs 3 i kompletterande svenska (8-9 år)

Grundkurs 4 i kompletterande svenska (9-10 år)

Grundkurs 5 i kompletterande svenska och svensk geografi (10-12 år)

Grundkurs 6 i kompletterande svenska och svensk historia (10-12 år)

Grundkurs 7 i kompletterande svenska (13-16 år)

Grundkurs 8 i kompletterande svenska och svensk samhällskunskap (14-18 år)


Nybörjarsvenska för låg-, mellan- & högstadieelever

Nybörjarsvenska för låg-, mellan- och högstadiet kurser som är skapade för barn och tonåringar med svensk anknytning men utan tidigare kunskaper i svenska. Undervisningsspråk är engelska och svenska.

Kurserna sker via GoToMeeting eller liknande med lärarledda lektioner och omfattar 30 lektioner under läsåret.

Läs mer om kurserna på länkarna nedan:

Nybörjarsvenska för lågstadiet

Nybörjarsvenska för mellanstadiet

Nybörjarsvenska för högstadiet


Mittemellansvenska 

Vår målgrupp för den här kursen är en grupp elever som vi allt oftare kommer i kontakt med. De kan tala och förstå svenska, men aldrig har studerat läsning och skrift av svenska. De läser ofta på en enklare nivå som inte är åldersadekvat och skriver fonetiskt. Kursen i mittemellansvenska är skapade för att rätta till detta och möjliggöra fortsatta studier i kompletterande svenska med jämnåriga.

Undervisningsspråk är svenska. Kurserna sker via GoToMeeting eller liknande med lärarledda lektioner och omfattar 30 lektioner under läsåret. Läs mer om kursen via länken nedanför:

Mittemellansvenska (12-16 år)


Schema och kalender för läsåret 2021-2022

Läsåret börjar med föräldramöten den 28 och 29 augusti. De första lektionerna börjar den 7 september. Läsåret slutar med skolavslutning den 12 juni.

På lördagen den 28 augusti har vi möten med alla föräldrar med barn på våra nybörjarkurser. Mötet sker kl. 19.00 svensk tid via GoToMeeting.

På söndagen den 29 augusti träffar vi alla föräldrar med barn på våra grundkurser. Mötet sker kl. 19.00 svensk tid via GoToMeeting.

Se hela kalendern för 2021/2022 HÄR!


About Admin

Association of Swedish Beyond Borders - SMUL.