Skolavslutning på SMUL-akademin 2021

Skolåret på SMUL-akademin är nu över. Vi hade en fin gemensam avslutning på GoToMeeting med våra elever. Med på programmet fanns fanns klassiska sommarvisor, tal och dikter.

Vår nya administratör Louise Sverud presenterade sig och läste sedan en dikt på bredaste skånska, som den ursprungliga Malmöit hon är. Våra nya lärare, Mikael och Pernilla Lindberg, påpekade att de representerade Norrbotten, och presenterade sig för de som familjer var med. Vår lärare Maria Diemar berömde våra elever och tackade för det fina arbete som våra elever har gjort under skolåret med svenskan.

Ett stort tack till Bodil Mohlund som spelade klarinett så fint och gav oss möjlighet att sjunga med hemma i soffan till klassiker som Uti vår hage och I sommarens soliga dagar. Tack också till Karin Wassner som sjön Den blomstertid nu kommer, Marius Chastagnier som sjöng Astrid Lindgrens Luffarvisan samt Oliver och Victor Sullivan som sjöng Du gamla du fria. Vi gissar att det var första gången många elever fick sjunga dessa visor, medan det för oss föräldrar var första gången på länge – och därför till och med känslosamt.

Nu är det sommarlov!

Skolavslutningen avslutades med en diplomutdelning för de duktiga elever som har avslutat skolåret genom att skicka in sina redovisningar. Vi missade några som hade skickat in men där vi inte fått mejlen, och har skrivit ner de namnen. Samtliga diplom skicks ut under kommande vecka. För er som inte hann färdigt innan skolavslutningen finns sommaren att göra färdigt allt på. Den 15 augusti är sista datumet för att skicka in redovisningar om diplomen ska skickas ut innan nästa läsår.

Det har varit ett otroligt intensivt skolår som vi mötte som en slags utmaning. Vi kom i hamn, men inte helt utan missöden, och dessa erfarenheter tar vi med in i nya skolåret för att förbättra detta. Siktet nästa år är satt på att ta väl hand om de elever som fortsätter att läsa svenska hos oss. Vi gissar på att elevunderlaget kommer att vara lite mindre än i år, eftersom vaccinerna öppnar upp världen och våra kurser då som vanligt kommer att konkurrera med gymnastiken, fotbollen och annan sport.

Som ordförande för Association of Swedish Beyond Borders – SMUL vill jag passa på att tack vår styrelse och vår rådgivande kommitté. Utan er hade vi inte varit där vi är nu, med en sjösatt organisation och ett lyckat skolår bakom oss. Stort tack för att ni finns och att ni arbetar med SMUL helt utan betalning och med ett så stort och inspirerande engagemang. Jag vill också uttrycka tacksamhet över hur smidigt Louise tog över tjänsten som skoladministratör och har skött denna med bravur under sin första månad.

Sist men inte minst vill jag tacka dig, Maria Diemar. För oändligt tålamod och hårt arbete med alla våra elever och familjer. Tack! Det är som alltid ett privilegium att få arbeta med dig som lärare och se den insats du gör i så många familjers vardag med din fina svenskundervisning.

Ha en riktigt fin sommar!

Lena Normén-Younger, Vancouver den 13 juni


About Admin

Association of Swedish Beyond Borders - SMUL.