SMUL-akademin söker en skoladministratör

Vill du jobba i en spännande och dynamisk arbetsmiljö, där du kan utvecklas och göra skillnad i utlandssvenska familjers dagliga liv med hjälp av svenskstudier? Då kanske du är SMUL-akademins nya skoladministratör?

I dagens globaliserade värld finns det allt fler barn och tonåringar utomlands med svenska rötter. De kan komma att vilja bo, leva och arbeta i Sverige senare i livet eller på annat sätt föra och bibehålla en svensk kulturidentitet. De behöver därför goda kunskaper i svenska som språk, för att svenskan ska kunna vara ett redskap för att tänka, kommunicera och lära.

SMUL-akademin är en utbildningstjänst som erbjuds av den ideella och internationella organisationen Association of Swedish Beyond Borders – SMUL*. Vårt syfte med tjänsten är att öka möjligheterna för barn och tonåringar i alla världens hörn att studera svenska, samt lära sig mer om svenskt samhälle, geografi och historia.

Vi på SMUL-akademin söker nu en skoladministratör som kan börja arbeta med detta och nästa läsår.

*tidigare intressegruppen “Svenska som Modersmål Utomlands”, förkortat SMUL

ARBETSUPPGIFTER

Som skoladministratör är du vår “spindel i nätet”. Du kommer att bistå så väl lärare som föräldrar med administrativ hjälp. Du fungerar som en kontaktperson både internt och externt. Du har god kommunikation med personal, föräldrar och elever samt andra samarbetspartners. Du är nuvarande eller f.d. utlandssvensk och förankrad i skolans värdegrund.

Arbetsuppgifter:

  • elevregistrering
  • schemaläggning
  • skapa klassrum med hjälp av utbildningsplattform
  • enklare bokföring
  • marknadsföring
  • organisera möten med styrelse, rådgivande kommitté och personal på SMUL-akademin
  • vara SMUL-akademins ansikte utåt

ARBETSPLATSEN

SMUL-akademin har ca 280 elever under läsåret 2020-2021. Våra kurser ges som fjärr- och distansundervisning. Som vår skoladministratör kan du arbeta var som helst i världen. Du använder din egen dator och vi betalar för de verktyg som du behöver. Just nu använder vi GoToMeeting och Google som huvudsakliga plattformar, men detta kan komma att ändras till nästa läsår.

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Kontraktsanställning med timlön för en deltidsanställning från och med den 1 april 2021. Kontraktet förnyas årligen beroende på antalet elever och tillgänglig budget på SMUL-akademin, men vi tänker oss ett långsiktigt samarbete.

FÖRMÅNER

Gratis kursavgifter för egna barn på SMUL-akademin med vissa restriktioner.

KVALIFIKATIONER

Vi söker en serviceinriktad medarbetare med god samarbetsförmåga. Du kan jobba självständigt och ta egna initiativ samt prioritera. Du har en helhetssyn där du kan sätta ditt eget och verksamhetens arbete i ett större sammanhang. Du ser till att rätt information hamnar hos rätt person och knyter ihop samarbeten och projekt. 

Du bör ha god datorvana och kunskaper i Officepaketet samt Google-verktyg. Det är meriterande ifall du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation i sociala medier samt med WordPress. Erfarenheter med att hantera personuppgifter, arkivering och schemaläggning inom skola är en merit.

ANSÖKAN

Skicka in din ansökan och CV till info@svenskautomlands.org innan den 1 mars 2021. Ange två referenser som vi kan prata med. Vi kommer att intervjua ett urval av kandidater under mars 2021.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Lena Normén-Younger, ordförande i SMUL:s styrelse och nuvarande kursansvarig. Mejl: lena@svenskautomlands.org

Varmt välkommen med din ansökan!


About Admin

Association of Swedish Beyond Borders - SMUL.