Senaste nytt om registrering för SMUL-akademin 2020-2021

SMUL-akademins lärare och personal hade ett planeringsmöte i mars och bestämde då att flytta fram registreringsdatumen för nästa läsår en månad. Anledningen för senareläggningen är pandemin av Covid-19.

Vi som arbetar med SMUL-akademin har dels haft våra vanliga arbeten att fokusera på under den period som ledde fram till att många av oss måste arbeta hemma, och har dels behövt se till att våra egna barn deltar i sin undervisning via nätet. Sedan har vi också varit nyfikna på hur ni som deltar i årets undervisning känner hur tiden för hemmaundervisning påverkas om era barn redan går i skolan på nätet.

Just nu vet vi inte vad som sker med skolor i många länder i höst. Det är sannolikt att skolorna startar i höst, men att vissa länder sedan måste ha nya isoleringsperioder med hemmaundervisning. Genom att flytta fram registreringsdatumet en månad vill vi ge er alla en chans att se hur ni orkar med fler hemstudier innan ni anmäler era barn.

Vi planerar även två nya kurser (grundkurs 7 och en nybörjarkurs för äldre tonåringar), och kommer att under april göra en kort enkätstudie i SMUL-gruppen på Facebook för att se om det finns ett intresse för dessa.

Redan nu har vi fått många mejl med frågor om nästa läsår vilket vi tycker är glädjande. Om du har frågor om det kommande läsårets kurser uppmuntrar vi dig att ställa dem i gruppen på Facebook som är knuten till våra kurser – SMUL-akademin – distansundervisning i svenska (6-19 år), eller genom att mejla oss på info@svenskautomlands.org.

Varmt välkommen att söka den 1 maj när registreringen öppnar!

Lena Normén-Younger, Maria Diemar, Christian Benjaminsson och Monica Bravo Granström


About Admin

Association of Swedish Beyond Borders - SMUL.