Flerspråkighet ger en hjärnboost vid autismspektrumstörning

”Sluta tala svenska!” Det rådet får ofta föräldrar till barn med mentala funktionshinder oavsett om det är autismspektrumstörningar, ADHD eller något annat. I nummer 6 av Magasinet SMUL tittar vi närmare på autism och vad forskningen säger om flerspråkighet vid autism. Det är tydligt att myter ofta får fackfolk som läkare, sjuksköterskor, psykologer och logopeder att avråda från flera språk, trots att det inte finns några belägg från forskning att detta skulle vara i barnets intresse. Snarare finns det tecken på att detta till och med skulle kunna vara bra för dessa barn.

Har du för erfarenhet av barn med autism som talar flera språk? Kanske av ett annat funktionshinder eller inlärningssvårighet? Berätta om dina egna erfarenheter nedanför eller i SMUL:s slutna diskussionsforum på Facebook.

Dela gärna artikeln!

https://issuu.com/magasinetsmul/docs/magasinet_smul_nr6/6

Meddelande från redaktionen: Eftersom vi SMUL:are bor i många olika tidszoner krävs lite samarbete för att våra följare ska hitta artikeln. Puffa gärna upp detta inlägg genom att trycka på like när du läser det. Därmed kommer den längre upp i flöden i andra tidszoner också. Tack!


About Admin

Association of Swedish Beyond Borders - SMUL.