SMUL lanserar SMUL-podden

Igår lanserade SMUL sin nya podd – SMUL-podden.

Producent av vår nya poddserie är Petra Socolovsky som bor i östra USA. Hon har frilansat för Sveriges Radio i tjugo år och även varit ordförande på Svenska skolan i Washington DC. Petra har även arbetat med SMUL:s ledarskap genom sin roll som rådgivare i vår informella styrelse.

Formatet på avsnitten i podcasten är längre än i vanlig radio och tyngdpunkten ligger på storytelling. Vi lär verkligen känna dem vi intervjuar och låter dem tala till punkt. Lyssna gärna i bilen eller när ni viker tvätt.

I första avsnittet får vi träffa Karolina i USA. Hon gav upp med barnens svenska när hon började jobba igen och barnen började förskolan. Det blev för jobbigt att kämpa med språket också när de bara hade några timmar per dag tillsammans.
Och hennes tvillingpojkar slutade helt att prata och förstå svenska. Karolina pratar om sorgen kring detta. Men även om familjens nystart med svenskan.

Om du har idéer för andra ämnen som du vill har mer om i SMUL-podden, mejla Petra på smulpodden@svenskautomlands.org.

Just nu planerar vi det andra avsnittet som kommer att handla om Internationaliseringsutredningens rapport om hur svenska universitet och högskolor ska locka till sig fler utländska studenter. Den publicerades idag och podden kommer att undersöka varför utlandssvenskars barn är en så underskattad resurs i Sverige.

Du hittar alla SMUL-producerade poddar på vår nya poddsida.


About Admin

Association of Swedish Beyond Borders - SMUL.